1.200 kg vliertrossen of 1 kg puree
500 g gries of kristalsuiker
300 g bruine suiker
5 kruisnagelen
2 g (een groot mespunt) kaneelpoeder
250 g (2,5 dL ) water
Het sap van 1 citroen
4 g agar-agar
Bereriding
Spoel de rijpe vliertrossen in water. Breng ze over in een kookpot met
een bodempje water, zet op een laag vuurtje en laat ze barsten. Breng ze over
in de draaizeef (passe-vite) om de zaadjes tegen te houden. Breng de puree over
in de confituurkookpot, voeg er de suikers, de
specerijen het sap van de citroen aan toe.
Meng alles voorzichtig, laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om
de suiker op te lossen. Breng gedurende 6 min. op een
hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren.
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen.
Voeg er de agar-agar aan toe en laat terug 2 min. Doorkoken
In potten overbrengen...
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire