mercredi 2 octobre 2013

Confituur van zwarte vlier en specerijen

Ingrediënten
1.200 kg vliertrossen of 1 kg puree
500 g gries of kristalsuiker
300 g bruine suiker
5 kruisnagelen
2 g (een groot mespunt) kaneelpoeder
250 g (2,5 dL ) water
Het sap van 1 citroen
4 g agar-agar

 Bereriding
Spoel de rijpe vliertrossen in water. Breng ze over in een kookpot met een bodempje water, zet op een laag vuurtje en laat ze barsten. Breng ze over in de draaizeef (passe-vite) om de zaadjes tegen te houden. Breng de puree over in de confituurkookpot, voeg er de suikers, de specerijen het sap van de citroen aan toe.  Meng alles voorzichtig, laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen. Breng gedurende 6 min. op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren.
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen. Voeg er de agar-agar aan toe en laat terug 2 min. Doorkoken
  
In potten overbrengen...

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire