Benodigdheden
2.500 kg woestijnvijgen of 1 kg sap
800 g gries of kristalsuiker
10 g geraspte gember
20 cL sinaasappelsap
Sap van 1 citroen
4 g agar-agar
Bereiding
Verwijder de doorschijnende stekeltjes. “Monder” dompel de woestijnvijgen
10 s in sudderend water, nadien in koud water te laten schrikken.
Ontdoe ze van hun “vel” en snijdt ze
in twee, 5 min stoom stomen in een stoomkookpan of stoomoven.
Breng ze over in een “passe-vite” met
grove zeef, daarna door een fijne zeef om de pitten van het vruchtvlees te
scheiden.
Breng het dikke sap over naar de
confituurkookpot, voeg er de suiker, gember, sap van citroen en sinaasappelsap
aan toe, meng alles goed.
Op een zacht vuurtje laten sudderen
om de suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Op een hoog vuur al roerend 5 min
laten doorkoken. Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen.
De confituur in potten overbrengen
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire