jeudi 24 octobre 2013

Confituur van de woestijnvijg of cactusvrucht


Benodigdheden
2.500 kg woestijnvijgen of 1 kg sap
800 g gries of kristalsuiker
10 g geraspte gember
20 cL sinaasappelsap
Sap van 1 citroen
4 g agar-agar

Bereiding
Verwijder de doorschijnende stekeltjes. “Monder”  dompel de woestijnvijgen 10 s in sudderend water, nadien in koud water te laten schrikken.
Ontdoe ze van hun “vel” en snijdt ze in twee, 5 min stoom stomen in een stoomkookpan of stoomoven.
Breng ze over in een “passe-vite” met grove zeef, daarna door een fijne zeef om de pitten van het vruchtvlees te scheiden.
Breng het dikke sap over naar de confituurkookpot, voeg er de suiker, gember, sap van citroen en sinaasappelsap aan toe, meng alles goed.
Op een zacht vuurtje laten sudderen om de suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Op een hoog vuur al roerend 5 min laten doorkoken. Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen.
Voeg de agar-agar  toe en laat nog 2 min. doorkoken.

De confituur in potten overbrengen

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire