1 kg rijpe kaki’s
750 g gries of
kristalsuiker
De zaadjes van een stukje (2cm) vanillepeul
4 kruidnagelen
5 g geraspte verse gember
Sap van 1 citroen
4 g agar-agar
Bereiding
“Monder” dompel de kaki’s 10 s in sudderend water, nadien in koud water laten schrikken.
Ontdoe de kaki’s van het buitenste “vel”, ook van het volgende dikkere omhulsel.
Snij ze in stukjes of ze pureren breng deze
over in de confituurkookpot, voeg de suiker en het sap van de citroen aan toe.
Meng alles voorzichtig, laat al
roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen.
Voeg er de geraspte gember en specerijen
aan toe, meng alles goed, breng terug gedurende 6 min op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren.
Op het einde van de kooktijd
zorgvuldig afschuimen. Voeg er de agar-agar aan toe en laat terug 2 min doorkoken.
In potten overbrengen
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire