mercredi 1 janvier 2014

Moes van cranberry’s, specerijen en rode wijn



Benodigdheden
1 kg cranberry’s
250 g kristal of griessuiker
250 g (2,5dL) rode wijn
De zaadjes van een ½ vanillepeul
1 kaneelpijp
10 jamaaikaanse peperkorrels
250 g (2,5 dL) sap van sinaasappelen
10 g onbespoten voorgekookte sinaasappelschilfers
Sap van 1 citroen
4 g d’agar-agar par kg de purée

Bereiding
De bessen vlug spoelen en laten uitlekken deze met alle andere ingrediënten in een kookpot.
Zet op een laag vuur om de suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Laat al roerend op een hoog vuur 8 min koken, afschuimen.
Voeg er de agar-agar aan toe, goed mengen, laat terug 2 min doorkoken,
doe de moesin potten met schroefdeksel, draai ze om voor af te koelen., deze moes bewaard veel minder lang dan een confituur.


Heerlijk bij een gebakken gans of eendelever, een wildpastei of om gepocheerde peertjes/appels op te vullen. geserveerd bij gebraden wild 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire