jeudi 6 février 2014

Gedroogde vruchten in rhum en specerijen




Benodigdheden
300 g gedroogde pruimen
200 g gedroogde abrikozen
200 g gedroogde vijgen
50 g partjes walnoten
50 g amandels “monde”
100 g krenten
2 soeplepels griessuiker
1 soeplepel kokend water
1 L amberkleurige rhum
3 kaneelpijpen
1 vanillepeul in de lengte doorgesneden

Bereiding

Water koken in een kleine kookpot, als het water kookt de pruimen, abrikozen en de in twee gesneden vijgen aan toevoegen, er op lettend dat alles onder water staat. Het vuur op een heel klein pitje zetten en de vruchten gedurende 10 min laten zwellen, daarna de vruchten laten uitlekken. De amandelen “mondé” breng de amandelen over in kokend water, zet het vuur op een laag pitje en laat 5 min pocheren, daarna laten uitlekken en het bruine velletje verwijderen. Meng de soeplepel kokend water met de suiker om deze op te lossen, voeg deze dan toe aan de rhum. Schik de vruchten opeenvolgend in de bokaal afwisselend met de noten ,rozijnen ,amandelen  en specerijen.  Alles overgieten met het mengsel suiker-rhum. 

De bokaal goed afsluiten, op een koele droge en donkere plaats zetten. Na 2 weken hebben de vruchten een gedeelte van het vocht opgeslorpt, voeg er terug rhum aan toe zodanig dat ze terug onder het vocht gedompeld zijn. 
Nog twee weken laten rusten alvorens te eten, is lang houdbaar. 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire