vendredi 5 septembre 2014

Confituur van abrikozen met amandelen en een scheutje likeur van bittere amandelen



Ingrediênten
1.150 kg abrikozen of 1 kg vruchtvlees
800 g kristal of griesuiker
70 g schilfers van amandelen of grof gehakte amandelen
3 cL likeur van bitter amandelen
Sap van 1 citroen
4 g agar-agar

Bereiding
Spoel de vruchten, droog ze af en de stenen verwijderen.
Breng de gehalveerde abrikozen over in de konfituurkookpot, voeg ze de suiker en het sap van de citroen aan toe, meng alles voorzichtig door elkaar.
Zet op een klein vuurtje voor de suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Laat 8 min op een hoog vuur goed doorkoken, regelmatig omroeren.
Zorvuldig afschuimen, de dikte van de konfituur nazien, is de konfituur niet dik genoeg voeg er agar-agar aan toe in plaats van verder te laten inkoken.


Doe de konfituur in potten, sluiten met een schroefdeksel, de potten omdraaien, laten afkoelen de bovenkant naar beneden. 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire