mercredi 22 octobre 2014

Confit van uien en frambozen



Benodigdheden
1 kg witte uien of 800 g gepelde ui
500 g frambozen
500 g gries of kristal suiker
5 g grof gestampte zwarte peperbollen
10 kruidnagelen
2 g (mespunt) kaneelpoeder
2 g (mespunt) zout
10 cL Balsamicoazijn

Bereiding
De uien pellen, met de robot in zeer fijne schijfjes versnijden.
Stoom de uien gedurende 10 min.
Eenmaal de uien gestoomd deze overbrengen in een kookpot (inox)  niet in een koperen kookpot.
Voeg er de suiker aan toe, goed mengen, laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen.
Voeg er alle andere ingrediënten aan toe, meng alles.
Breng op een middelmatig vuur om het vocht in te koken tot jamdikte, regelmatig roeren.
In potten overbrengen


Heel lekker bij pastei van ganzenlever, gevogelte als kwartel, patrijs, fazant 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire