mardi 28 avril 2015

Confituur van aardbeien,kokosnoot en de melk met groene kardemom


Benodigdheden 
1.100 kg aardbeien of 1 kg vruchtvlees
2 dLmelk van kokosnoot (uit blik)
100 g kokosnoot geraspt
De zaadjes geplet van 5 kardemom doosjes
Sap van 1 citroen
4 g agar-agar
800 g gries of kristalsuiker


Bereiding  
Spoel vlug en voorzichtig de aardbeien onder koud stromend water, laten uitlekken. De grootste aardbeien halveren of vierendelen, daar ze tijdens de korte kooktijd zoveel mogelijk door suiker moeten verzadigd zijn.
De aardbeien en alle andere ingrediënten in de confituurkookpot overbrengen, voorzichtig alles mengen.
Op een zacht vuurtje laten sudderen om de suiker op te lossen, regelmatig roeren. Op een hoog vuur al roerend 7 min laten doorkoken.
Afschuimen,  voeg er de agar-agar aan toe, goed mengen en laat nog 1 min. doorkoken.


Breng de confituur in potten over, sluit af met een schroefdeksel, laat ze omgekeerd afkoelen. 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire