mardi 25 août 2015

Sorbet van zwarte aalbessen, kaneel en muscovado



Benodigdheden
1.250 kg  frambozen
250 g muscovado-suiker ook oer-suiker genaamd
2 g kaneelpoeder
2 dL water
Sap van een ½ citroen

Bereiding
De aalbessen vlug en delicaat onder fris water spoelen, laten uitdruipen.
Giet het water en de suiker in een kookpannetje, laat op een klein vuur de suiker oplossen.
Breng de bessen over in de blender, voeg er de siroop, het sap van de citroen en kaneel aan toe.
Bewerk dit naar gelang uw smaak tot U een gladde of minder gladde massa heeft bekomen (of maak gebruik van een mixer)
Als u liefst niet de kroontjes samen met de bessen mixt dan bent U beter eerst de bessen te laten openbarsten, dit in een kookpan met een scheutje water, daarna de gebarsten bessen met het vocht door de “passe vit” wrijven.
Schep deze massa over in de ijsmachine.


Dien het sorbet onmiddelijk op dit met een paar vers geplukte bosaardbeitjes of breng over in een vriesbestendig bakje  

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire