jeudi 19 novembre 2015

Gelei van kweepeer, kokosnoot en specerijen



Benodigheden
1 kg (liter) sap van kweeperen (zie tips)
100 g geraspte kokosnoot
5 g verse gember
Zaadjes van een 1/2vanillepeul
2 steranijsjes
800 g gries of kristalsuiker
Sap van 1 citroen

Bereiding
Giet het sap van de kweeperen in de confituurkookpot, voeg er al de andere benodigdheden aan toe, meng alles.
Laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen.
Breng op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren
Na 5 minuten koken de gewenste dikte van de gelei testen.
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen.

In potten overbrengen, met een schroefdeksel afsluiten.

De potten omdraaien om af te koelen

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire