dimanche 17 avril 2016

Confituur van méréville, witte wijn en vanille




De méréville « citrulus lanatus » maakt deel uit van de watermeloenen, groeit in ziuderse landen alsook in zuid Frankrijk. De méréville 3 maand te laten narijpen alvorens deze in een confituur te verwerken.

Benodigdheden
1 kg vruchtvlees van de méréville
700 g gries-of kristalsuiker
25 cL witte droge wijn
1 vanille peul
Sap van 1 citroen

Bereiding
Spoel de méréville onder fris water, droog ze af en deze in verschillende parten snijden, de parten méréville schillen en ontpitten. De parten met de keukenrobot in fijne plakjes snijden.
De vanille peul in de lengte doormidden snijden, het merg er uit schrapen, de geledigde peul in kleine stukken snijden.
Breng de plakjes méréville over in de konfituurkookpot, voeg er de suiker, sap van de citroen, het merg en de stukken vanille peul aan toe, meng alles door elkaar .
Breng  aan de kook op een middelmatig vuur om de suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Breng op een hoger vuur  10 min. aan de kook, regelmatig roeren.
Schuim zorvuldig af, voeg er eventueel 2 g agar-agar in een weinig water opgelost aan toe, goed mengen, laat nog 1 min. doorkoken .


De konfituur in potten overbrengen, afsluiten met een schroefdeksel, omdraaien en laten afkoelen met het deksel naar beneden

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire