samedi 4 avril 2020

Polente met maanzaad




Benodigdheden (4 pers)
150 g polenta van maïs
½ L water
1 afgestreken mokkalepel gemalen muskaatnoot
2 afgestreken soeplepels maanzaad
4 soeplepels gemalen kaas
Peper en zout
2 soeplepels olijfolie
Kookend warer

Bereiding
Lees op de verpakking de juiste hoeveelheid vocht en kooktijd daar dit van merk tot merk kan vreschilen.
Smeer de bodem en zijkanten van een vierkante of rechthoekige kom in met olie.
Breng in een kookpan het water aan de kook, voeg er de olie, een greepje zout en peper van de molen aan toe.
Eenmaal het water aan de kook de polenta heel voorzichtig en al roerend er aan toevoegen, alsook de maanzaadjes en de muskaatnoot, op klein vuur blijven roeren tot de polenta gaar is.
Van het vuur nemen en de kaas onder mengen.  Onmiddelijk in de geoliede kom gieten en glad strijken. Op een koele plaats laten koud worden en opstijven.  Eenmaal koud de polenta uit de vorm nemen en in vierkantjes snijden of criketjes uitdrukken . In een pan met een weinig olie of boter of half/half goudbruin en knappend  bakken. De polenta kan daags voordien gekookt worden.
Dien warm op met vlees of vis.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire