vendredi 17 juillet 2020

Hapje van tomaat en ananas


Benodigdheden

1 rode, 1 oranje of gele en 1 groene tomaat

Verse rijpe ananas

Koko olijf olie (te koop klaar gemengd)

Peper en zout

Vers sap van ananas

Voor de decoratie eetbare blaadjes en /of bloemetjes

 

Bereiding

Na de tomaten te hebben gewassen, deze in dunne plakjes snijden, dan elk plakje in twee. (Voorzie een half plakje van elk per persoon).

Een dunne plak ananas snijden  en deze in kleine blokjes snijden.

Eventueel de blaadjes voor de versiering voorzichtig spoelen en droogdeppen.

De plakjes tomaat en de blokjes ananas op een bordje schikken, op smaak brengen met peper, zout en olie, pers wat sap van de ananas door een blokje ananas tussen de vingers te knijpen over de tomaten.

De bordjes niet in de koelkast plaatsen daar de smaak door de koude zal verminderen, doch op een frisse plaats. Versier juist voor het opdienen met blaadjes /bloemetjes.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire