jeudi 6 novembre 2014

Chutney van ananas met banaan

  

Benodigdheden
1.400 kg ananas of 800 g vruchtvlees
2 bananen of 200 g vruchtvlees
2 teentjes knoflook
8 g kerriepoeder zonder zout, zoniet de 2 g zout uitsluiten
2 verse of gedroogde chilipepertjes
300 g gries of kristalsuiker
2 g zout van Guérande
35 cL ciderazijn

Bereiding
Ontdoe de ananas van de schil, vierendeel het vruchtvlees, het harde gedeelte in het midden verwijderen.
De bananen pellen, het vruchtvlees in stukken van 2cm snijden deze met een vork prakken of mixen met de keukenrobot.
De stukken ananas met de keukenrobot in fijne plakjes snijden, daarna in “brunoise” snijden.
Pel de teentjes knoflook, ontdoe deze van de kiem, de teentjes tot “brunoise” snijden of maak gebruik van de knoflookpers.
De zaadjes van de verse pepertjes verwijderen, de pepertjes fijn hakken of de gedroogde fijn stampen.
Breng de brunoise van ananas en de puree van banaan over in een wijde inox kookpan, voeg er alle andere ingrediënten aan toe.
Alles op een zacht vuurtje laten sudderen om de suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Breng op een middelmatig vuur aan de kook om het vocht in te koken tot jamdikte, dit is ongeveer 20 min, regelmatig roeren.

Doe de chutney in glazen potten, draai ze om en laat afkoelen

Gaat goed samen met een rijstschotel en gebakken varkensvlees of koud varkensvlees, meng een soeplepel in de jus van een gebraden varkensstukje.

Een kerrie (curry) is een mengsel van verschillende specerijen, volgens hun herkomst zal hij scherp of zacht zijn

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire