mercredi 12 novembre 2014

Siroop van gember



Benodigdheden
500 g gemberwortel
500 g gries of kristalsuiker
7 dL water

Bereiding
Borstel de gemberwortel onder stromend water, we zullen deze ongeschild gebruiken.
De wortel in heel dunne plakjes versnijden.
De plakjes en het water in een kookpot overbrengen, op een klein vuurtje 10 min laten sudderen, de suiker aan toe voegen, roer de suiker om zodat hij vlug oplost, nog een 30 tal min laten verder sudderen. Is de siroop te dik doe er een weinig water bji, laat nog eens doorkoken.
Zo veel mogelijk de schijfjes gember verwijderen alvorens de siroop te filteren. Laat de siroop volledig afkoelen alvorens op flessen te trekken, de flessen goed afsluiten, op een koele droge en donkere plaats bewaren of in de ijskast.
Te gebruiken: utilisation
Als aperitief, doe een scheutje (koffielepel) in een glas, verder aanvullen met droge witte wijn of met champagne.
Alcoholvrij aperitief, een paar ijsblokjes in een glas, voeg er een dessertlepel siroop aan toe, aanlengen met een scheutje citroen en vers sinasappelsap. Of gewoon de siroop aanlengen met plat of bruisend water.
Voor een oosters tintje aan fruissalades te geven, warme of koude sausen om vis of vleesgerechten op te dienen naar smaak de siroop er onder mengen.
Ook lekker bij sommig vruchtenijs. Als u zelf roomijs maakt kunt U de siroop die in het recept voorkomt vervangen door gembersiroop


Vervang de suiker in uw kruidenthé met een scheutje gembersiroop. De schijfjes gember kunnen nog in keukenrecepten gebruikt worden, doe deze  in een bokaal met deksel, in de ijskast bewaren. 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire