samedi 6 décembre 2014

Chutney van rode paprika en courgette



Benodigdheden
900 g rijpe rode paprika’s of 700 g vruchtvlees
400 g courgette of 300g vruchtvlees
6 teentjes knoflook
1 grote ui
250 g palmsuiker
2 g tandoori masala (poedervorm)
4 g komijnzaad
2 g zout van Guérande
40 cL balsamic azijn
1 soepplepel olijfolie

Bereiding
Was de paprika’s en de courgetten, droog ze af, schik de paprika’s onder de grill voor hun dunne vlies gemakkelijk te verwijderen.
Na het verwijderen van het vlies de paprika’s en de courgetten in twee snijden, de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees, in “macédoine” versnijden (blokjes van 1cm/1cm).
De ui pellen, halveren, in dunne plakjes snijden.
Pel de teentjes knoflook, ontdoe deze van de kiem, de teentjes tot “brunoise” versnijden of maak gebruik van de knoflookpers.
Giet de olie in een wijde kookpan, voeg er de plakjes ui aan toe, laat ze zachtjes sudderen tot ze glazig zijn zonder te kleuren.
Voeg er de knoflook en de suiker aan toe, dit alles op een zacht vuurtje laten sudderen om de suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Breng de macédoine en alle andere ingrediënten over in de kookpot.
Breng op een middelmatig vuur aan de kook om het vocht in te koken tot jamdikte, dit is ongeveer 20 min, regelmatig roeren.

Doe de chutney in glazen potten, draai ze om en laat afkoelen  

Dien op met rundsvlees of geroosterde kleine of minder kleine inktvis.

“tandoori masala” is een mengsel van specerijen, aan U om een mildere of scherpere tandoori masala te verkiezen  

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire