jeudi 18 décembre 2014

Zilveruitjes in kruidenazijn




Benodigdheden
1.10 Kg zilveruitjes of 1 kg netto
750 g gries of kristalsuiker
1 liter alcoolazijn
4 blaadjes laurier
7 kruidnagelen
2 g zaad van koriander
4 g wite peperbollen
10 g zout

Bereiding:
Gemakkelijk uitjes pellen: breng kleine hoeveelheden uitjes over in een bol  kokend water, in kleine hoeveelheden uit het water halen, pel de uitjes.
Giet de azijn in een kookpan, voeg er suiker en de kruiden aan toe.
Laat op een klein vuur sudderen om de suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Laat gedurende 5 min. goed doorkoken, laten afkoelen.
Rangschik de uitjes in een pot, giet er de afgekoelde azijn over, dek af met een bord eventueel met een gewicht bovenop dit om de uitjes volledig onder de azijn te houden, sluit de pot. (daarvoor kan een pot in kunststof  in de zin van Tupperware met deksel worden gebruikt, het voornaamste is dat de uitjes met een gewicht  volledig ondergedompeld blijven)
Laat 14 dagen trekken op een koele donkere en droge plaats.
Schik d’uitjes in de daarvoor voorziene glazen potten, overgieten met de kruidenazijn, sluit af.

Rangschik de potten op een koele donkere en droge plaats

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire