mercredi 2 novembre 2016

Gestoofde lamsmuisjes met tomaat, specerij en koriander (4 tot 6 pers)





Benodigdheden
4 lamsmuisjes (lamschenkeltje)
1 ui en 6 teentjes knoflook (grof gehakt)
1 kg  grof gesneden tomaten uit  blik
50 g geconcentreerde tomatenpuree
2 rode paprika ‘s en 1 groene paprika
200 g kikkererwten  (daags voordien laten weken)
1 takje tijm, 4 blaadjes laurier
10 g  geplette droog geroosterde korianderzaadjes
10 g geplette droog geroosterde komijnzaadjes
5 g paprikapoeder
1 groot boeket fijn gehakte verse koriander
Zonnebloemolie of olijfolie
1,5 L water
Peper en zout
Arrow root of een ander bindmiddel

Bereiding
De kikkererwten in licht gezouten water koken, voeg er 1 koffielepel natriumbicarbonaat voor voeding aan toe (daardoor zijn de kikkerrewten beter verteerbaar)
In een ovenbestendige kookpot de muisjes met 3 soeplepels olie aan alle kanten aanbakken, eenmaal mooi aangebakken deze verwijderen en de tomatenpuree met de specerijen in de dezelfde kookpot doen,  laten kleuren alsook uitdrogen, de ajuin en knoflook aan toevoegen en nog 30 sec. laten bakken. De muisjes eraan toevoegen alsook alle andere ingrediënten uitgezonderd de kikkererwten.  Alles volledig met water afdekken.
Laat op het vuur staan tot het vocht begint te koken. Neem van het vuur, plaats een deksel op de kookpot en zet in een voorverwarmde oven “90 C° tot 95 C” laat ongeveer 5 h garen. Het vlees moet boterzacht zijn en bijna van het been loslaten (eventueel verder laten garen).  Neem uit de oven en zet de kookpot terug op het vuur, voeg er de gekookte kikkererwten en de in een weinig water arrow root of ander bindmiddel aan toe, laat eventjes koken om de saus te binden

Serveeer de muisjes met couscous, bulgur of  aardappelpuree.  Men kan er andere groenten  aan toevoegen zoals een  opgevulde kleine puntpaprika. Deze schotel kan daags  voordien klaargemaakt worden, de specerijen hebben dan de tijd om zich te vermengen.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire