samedi 25 mars 2017

Appeltaart met maanzaad



Benodigdheden
500 g appelen
40 g maanzaad
3 eieren
40 g + 50 g bruine suiker
35 g + 120 g boter
140 g bloem type 55
5 g droge gist (poeder)
De zaadjes van 2 vanillepeulen
1 bakvorm van 6 cm H en 20 cm Ø

Bereiding
De wand van de taartvorm boteren en met bloem bestrooien.
Smelt op een klein vuur 35 g boter, voeg er 50 g bruine suiker aan toe en laat de suiker oplossen.  Dit mengsel over de bodem van de taartvorm verdelen.
De appelen schillen en hun klokhuis verwijderen, in 8 stukken snijden en deze op het boter-suiker mengsel schikken. 
Mix de overgebleven appelstukken tot puree.

Smelt 120 g boter, voeg er de eieren, 40 g bruine suiker, de bloem, de droge gist, de appelpuree, de vanille en maanzaadjes aan toe.  Alles goed mengen en over de taartbodem met appel belegd verdelen. 

1 commentaire: