vendredi 12 janvier 2018

Appel-cranberry compote




Benodigdheden
1,250 kg appelen voor moes
340 g verse cranberry’s
70 g suiker
2 kaneelstokjes of een afgestreken mokkalepel kaneelpoeder
1 afgestreken mokkalepel geplette Jamaikaanse peperbolletjes
De dunne sinaasappelschil
20 g verse geraspte  gember
4 dL vers sinaasappelsap

Bereiding
De appelen schillen en klokhuis verwijderen, daarna het vruchtvlees in dunne plakjes snijden.
Breng de appelplakjes over in een kookpan, voeg er alle ingredienten bij uitgezonderd de cranberry’s en alles goed mengen.
 Laat gedurende 5 min. op een klein vuur zachtjes garen.
Doe er de cranberry’s bij, goed mengen en verder zachtjes laten  garen tot de appelen in moes zijn en de cranberry’s open gebarsten.
Verwijder de sinaasappelschil en de kaneelstokjes.


Breng over in een kom en laat afkoelen.  Dien eventueel op met slagroom waaronder een weinig snuifje kaneelpoeder is onder vermengd. Is ook lekker met vanilleijs.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire