mercredi 14 mars 2018

Confituur van sinaasappel met vanille en steranijs




Benodigdheden
1 Kg Bio sinaasappelen
800 g gries of kristalsuiker
Het merg van 1 vanillepeul en de geschraapte peul
3 steranijsjes
Sap van 2 citroenen
1 tot 2 g agar-agar

Bereiding
Twee sinaasappelen onder koud stromend water afborstelen en schillen met een dunschiller.
De schil in fijne zesten snijden en “blancheren” (koken) 3 maal 3 min elke keer opnieuw in vers water.
De overblijvende sinaasappelen « à vif » (zie tips) schillen ( schil met het witte vlezige vlies verwjideren) alsook het witte vlezige vlies van de geschilde sniaasappelen. De sinaasappelen halveren en ontpitten, daarna met een robot het vruchtvlees in heel dunne schijfjes snijden.
Giet de sinaasappelschijfjes met het citroensap, de suiker, de voorgekookte zesten alsook de specerijen in de confituurkookpot, zet op een klein vuur om de suiker op te lossen, Daarna op een hevig vuur goed laten doorkoken, regelmatig roeren, na 10 min. kooktijd eventueel de geschraapte vanillepeul en de steranijsjes verwijderen.
De confituur afschuimen en de dikte nagaan, eventueel de in een weinig water opgeloste agar-agar aan toe, opnieuw goed mengen, terug 1 min laten doorkoken, en afschuimen.
De confituur in potten overbrengen, afsluiten met een schroefdeksel, de potten omdraaien met het deksel naar beneden om af te koelen.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire