dimanche 6 mai 2018

Gekarameliseerde appel met gember (4 pers)




Benodigdheden
4 vaste appelen
2 afgestreken soepl gries of poedersuiker
1 afgestreken soepl geraspte verse gember
 30 g boter
2 afgestreken soepl maanzaad
1 twijgje groene verse munt

Bereiding
Schil de appelen. Vierendeel de appels en verwijder de steeltjes en klokhuizen. De parten nog eens doormidden snijden (8 parten per appel)
De boter in een pan op een klein vuur laten smelten. Rangschik de appelplakjes in de gesmolten boter, bestrooi deze met 1 soeplepel suiker en laat heel  lichtjes goudbruin bakken. Tijdens het bakken regelmatig de pan lichtjes schudden.
De plakjes appel omdraaien en de heel licht gebakken appelstukjes met de overige suiker alsook met de geraspte gember  bestrooien .
Verder op een klein vuur laten bakken, de stukjes appel eenmaal mooi goudbruin terug omdraaien en verder goudbruin bakken, opgepast daar het nu vlug kan aanbakken en een bittere smaak nalaten.
Op borden rangschikken, eventueel met vanilleijs opdienen, bestrooien met maanzaad en muntblaadjes

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire