dimanche 6 mai 2018

Kruidig gehaktbrood (6 pers)




Benodigdheden
500 g varkensgehakt en 500 g rundsgehakt.
2 eieren.
4 soepl. paneermeel (chapelure) naar gelang de vochtigheid van het mengsel.
Peper en zout, 1 afgestreken mokkalepel gemalen nootmuskaat en 1 afgestreken mokkalepel fijngestampte kummel.
De vesnipperde blaadjes van een twijgje groene munt en van verse koriander.
½ dessertlepel harissa (eventueel)
½ ajuin en 2 teentjes knoflook heel fijn gehakt

Bereiding:
Alle ingrediênten in een slakom overbrengen en tot een homogeen mengsel kneden, eventueel nog een weinig paneermeel aan toe voegen.
De handen met water bevochtigen om een “brood” te vormen.
Het vleesbrood in een vuurvaste schotel leggen en in een voorverwarmde oven (180°C) ongeveer 40 min. bakken.
De gaarheid nagaan door met een lange naald (zoals een breinaald) in het midden van het brood te prikken. Het uitlopende vocht moet helder zijn, zo niet, nog een paar minuten verder laten bakken.
Kan zowel warm als koud opgediend worden.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire