mercredi 28 novembre 2018

Lemon curd



Benodigdheden, ( voor ongeveer 750 g)
4 grote bio citroenen (500 à 600 cL sap)
4 grote eieren
250 g poedersuiker
100 g boter
De voorgekookte citroenzesten.

Bereiding
De fijngehakte zesten 3 maal 3 min telkens in vers water koken.
De boter in een kookpot doen, de suiker en het citroensap aan toevoegen.
Op een laag pitje de suiker laten oplossen en de boter smelten, de zesten  aan toevoegen en mengen.
De eieren (wit met geel) in een kom loskloppen en zeven, voeg dit aan het mengsel boter-sap, suiker en zesten, alles goed mengen.
Op een laag pitje en in een « bain-marie » (kookpot met kokend water) al roerend met een garde laten dikken zonder te koken tot een dikke gladde massa (zoals een mayonaise)
Direct in potten vullen deze met een schroefdeksel afsluiten en laten afkoelen.
De potten kunnen een paar weken in de koelkast bewaard worden, eenmaal de pot geopend deze vlug nuttigen.

De lemon curd word o.a gebruikt om de bodem van een citroentaart op te vullen, op koekjes te smeren of als zalfje bij een dessert enz.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire