vendredi 4 janvier 2019

Confituur van bergamotcitroen en citroen



Benodigdheden
500 g Bio bergamotcitroenen
500 g Bio citroenen (gele)
800 g gries of kristal suiker

Bereiding
Borstel de citrusvruchten onder fris water.
De schors met een dunschiller verwijderen, in dunne zesten snijden en voorkoken (zie tips)
De geschilde citrusvruchten in twee snijden en de pitten verwijderen.
Met de keukenrobot het vruchtvlees in dunne plakjes snijden, in de confituurkookpot overbrengen met de voorgekookte zesten en de suiker, meng alles.
 Laat al roerend op een klein vuur sudderen om de suiker op te lossen.
Al roerend gedurende 6 min. op een hoog vuur aan de kook houden, de dikte nazien.

Afschuimen en de confituur in potten overbrengen en deze afsluiten, omdraaien om af te koelen.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire