mercredi 8 mai 2019

Confituur van rabarber met gedroogde abrikozen



Benodigheden
700 g rabarber (uitsluitend de stengels van de rabarber gebruiken daar het blad giftig is)
300 g gedroogde en ontpitte abrikozen
700 g gries of kristalsuiker
Sap van 2 citroenen

Bereiding
Spoel de rabarberstelen in fris water, droog ze af en in stukken van 2 cm lengte snijden.
De gedroogde abrikozen in fijne stukjes snijden.
Breng de rabarber en stukjes abrikozen over in de confituurkookpot, voeg er de suiker en het citroensap aan toe, meng alles.
Laat al roerend op een klein vuur sudderen om de suiker op te lossen.
Breng gedurende 10 min op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren.
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen en de gewenste dikte nagaan.
Heeft de confituur niet de gewenste dikte voeg er 2 g agar-agar aan toe. Laat nog 1 min doorkoken.

In potten overbrengen, met een schroefdeksel afsluiten en omdraaien en laten afkoelen. Op een droge frisse en donkere plaats opbergen.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire