mercredi 18 septembre 2019

Compote van blauwe vijgen met specerijen (4 pers)



Benodigdheden
1 kg rijpe vijgen
1 afgestreken dessertlepel acacia honing
1 kaneelpijp
1 steranijsje
20 cL water

Bereiding
Spoel de vijgen vlug en voorzichtig met fris water, de steeltjes verwijderen en de vijgen in twee snijden. (uitgezonderd kleine vijgen)
Breng het water en de honing over in een kleine kookpot. Zet op een klein vuur om de honing op te lossen.
Voeg er de de vijgen en de specerijen aan toe, roer alles regelmatig en voorzichtig om.
Neem na 2 min zachtjes sudderen bij  middel van een schuimspaan de vijgen uit de siroop, breng ze over in een diepe kom of in afzonderlijke diepe schaaltjes .
Laat de siroop tot de helft inkoken, de specerijen verwijderen en verdeel dan over de compote, laat volledig afkoelen. 
Is ook lekker met vanilleijs of een panna cota.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire