mercredi 25 juin 2014

Compote van aardbeien en rabarber



Benodigdheden
260 g aardbeien, 250 g ontdaan van de kroontjes
250 g rabarber
50 g kristal of griessuiker
10 cL water
Sap van een ½ citroen
Enkele blaadjes van groene munt

Bereiding
Spoel vlug de aardbeien onder stromend fris water, de kroontjes verwijderen, de aardbeien in twee versnijden.  Spoel de stengels van de rabarber onder stromend fris water, afdrogen en in stukje van 1 cm versnijden.
Breng het water, suiker en het sap van de citroen over in een kleine kookpot. Zet op een klein vuur om de suiker op te lossen.
Voeg er de aarbeien en de rabarber aan toe, roer ze regelmatig en voorzichtig om, laat 5 min zachtjes sudderen.
Neem van het vuur, meng alles voorzichtig om, laat afkoelen


Vooraleer op te dienen versier de vruchtencompote met een paar verse muntblaadjes  

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire