mercredi 18 juin 2014

Confituur van aardbeien uit de tuin en vlierbloesem



Ingrediënten
1.100 kg aardbeien of 1 kg zonder steeltjes
6 bloemschermen van de zwarte vlier
800 g gries of kristalsuiker
Sap van 1 citroen
4 g agar-agar

Bereiding
Spoel vlug en voorzichtig de aardbeien onder koud stromend water, laten uitlekken. De grootste aardbeien halveren of vierendelen, daar ze tijdens de korte kooktijd zoveel mogelijk door suiker moeten verzadigd zijn.
De bloemschermen van alle onreinheden ontdoen, zonder te spoelen.
De aardbeien in de confituurkookpot overbrengen, voeg er de suiker en het citroensap aan toe, voorzichtig alles mengen.
Op een zacht vuurtje laten sudderen om de suiker op te lossen, regelmatig roeren. Voeg er de bloemschermen aan toe, voorzichtig onder de aardbeien vermengen.
Op een hoog vuur al roerend 7 min laten doorkoken. Op het einde van de kooktijd zorgvuldig de bloemschermen verwijderen, de los gekomen bloempjes in de confituur laten, dit is leuk om zien.
Afschuimen,  voeg er de agar-agar aan toe, goed mengen en laat nog 1 min. doorkoken.


Breng de confituur in potten over, sluit af met een schroefdeksel, laat ze omgekeerd afkoelen. 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire