mercredi 9 juillet 2014

Confituur van zwarte kersen, kaneel en candysuiker



Benodigdheden
1.300 kg zwarte kersen, of 1 kg ontpit
800 g candy suiker (donker bruine suiker)
2 kaneelpijpen
 sap van 1 citroen
4 g agar-agar

Bereiding
Spoel de kersen onder koud stromend water, laten uitlekken.De steeltjes verwijderen en ontpitten.
De kersen in de confituurkookpot overbrengen, voeg er de suiker en sap van de citroen aan toe, voorzichtig alles mengen.
Op een zacht vuurtje laten sudderen om de suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Op een hoog vuur al roerend 9 min laten doorkoken. Op het einde van de kooktijd de kaneelpijpen verwijderen, zorgvuldig afschuimen Voeg er de agar-agar aan toe, goed mengen en laat nog 1 min. doorkoken.


Breng de confituur in potten over, sluit af met een schroefdeksel, laat ze omgekeerd afkoelen. 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire