mercredi 30 juillet 2014

Confituur van zwarte kersen, frambozen en witte perzik



Benodigdheden 
70 g zwarte kersen, of 600 g ontpit
250 g witte perzik of 200 g vruchtvlees
200 g frambozen
800 g Kristal of griessuiker
sap van 1 citroen
4 g agar-agar

Bereiding
Spoel de kersen onder koud stromend water, laten uitlekken. De steeltjes verwijderen en ontpitten.
Vermijden van de framozen te wassen, of juist vlug onder een straaltje koud water.
Monder de perziken (‘zie tips) de steen verwijderen en in blokjes versnijden.
De kersen in de confituurkookpot overbrengen, voeg er de suiker en sap van de citroen aan toe voorzichtig alles mengen.
Op een zacht vuurtje laten sudderen om de suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Op een hoog vuur al roerend 4 min laten doorkoken. Er de frambozen en blokjes perzik aan toevoegen, voorzichtig mengen, nog 6 min laten doorkoken.
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen. Voeg er de agar-agar aan toe, goed mengen en laat nog 1 min. doorkoken.


Breng de confituur in potten over, sluit af met een schroefdeksel, laat ze omgekeerd afkoelen

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire