mardi 26 août 2014

Chutney van gele perziken met sinaasappel



Benodigdheden
1.500 kg gele perziken of 1 kg vruchtvlees
Sap van 2 sinasappels
100 g ui
30 g geraspte gember
200 g gries of kristalsuiker
3 g geplette Jamaikaanse piment korrels
15 geplette zwarte peperbolletjes
2 kaneelstokken
2 g zout
5 cL druivenpitolie
10 cL honingazijn

Bereiding
“Monder” (zie tips). De perziken. Deze in twee snijden, ontpitten en de helften in fijne plakjes snijden.
De gember schillen en raspen.
Pel de ui en in brunoise snijden ( kleine stukjes) breng de ui over in een pan met de olie, laat aanzweten op een klein vuurtje, eenmaal glazig de kristal of griessuiker suiker aan toevoegen, laat deze glazig worden, voeg er alle andere ingrediënten aan toe, alles goed mengen.
Op een zacht vuurtje laten sudderen om de suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Breng op een middelmatig vuur om het vocht in te koken tot jamdikte, regelmatig roeren.

Doe de chutney in glazen potten, draai ze om en laat afkoelen

lekker bij een rijstschotel en wit vlees. 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire