lundi 4 août 2014

Confituur van frambozen en mango



Benodigdheden
700 g frambozen
400 g mango of 300 g vruchtvlees
800 g gries of kristalsuiker
Sap van 1 citroen
4 g agar-agar

Bereiding
De frambozen niet spoelen, of vlug onder een straaltje fris water.
De mango schillen en ontpitten, het vruchtvlees in “brunoises” (zie tips) versnijden.
Breng de vruchten over in de confituurkookpot, voeg er de suiker en het sap van de citroen aan toe.
Meng alles voorzichtig, laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen.
Breng gedurende 9 min op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren.
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen, voeg er de agar-agar aan toe en laat terug 1 min doorkoken.


De confituur in potten overbrengen, afsluiten met een schroefdeksel, de potten omdraaien (deksel naar beneden) en laten afkoelen 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire