mardi 26 août 2014

Konfituur van watermeloen met sap van rode aalbessen en een beetje groene munt



Benodigdheden
1.50 kg watermeloen of 1 kg vruchtvlees
1 dL sap van rode aalbessen
800 g gries of kristalsuiker
1 takje verse groene munt
Sap van 1 citroen

Bereiding
Spoel de watermeloen onder een straal fris water, droog ze af en deze in verschillende parten versnijden, schillen en ontpitten.
De parten in 1 cm dunne plakjes versnijden. Pureer (mixer) 1/3 van de parten tot purée, de andere 2/3 in fijne plakjes versnijden van 1 cm dik.
Breng de plakjes en puree over in de konfituurkookpot, voeg er de suiker, sap van de citroen en rode aalbessen aan toe, meng alles voorzichtig door elkaar .
Breng  aan de kook op een middelmatig vuur om de suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Breng op een hoger vuur  7 min. aan de kook, voeg er het munttakje aan toe, laat nog 2 min goed doorkoken, de munt verwijderen.
Schuim zorvuldig af, voeg er de agar-agar aan toe, goed mengen, laat nog 1 min. dookoken .


De konfituur in potten overbrengen, afsluiten met een schroefdeksel, omdraaien en laten afkoelen met het deksel naar beneden. 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire