dimanche 29 mars 2015

Inmaken van sjalot met kruidenazijn



Benodigdheden
1.10 kg sjalotjes of 1 kg netto
600 g gries of kristalsuiker
1 liter alcoolazijn
4 blaadjes laurier
7 kruidnagelen
4 g  grof geplette zaadjes van  koriander
4 g zwarte geplette peperbollen
10 g zout

Bereiding
Pel de sjalotjes, dan in twee of drie versnijden naar gelang de grote.
Pel de knoflookteentjes, in twee snijden en de kiem verwijderen, eventueel volgens de grote iedere helft nog eens versnijden.
Giet de azijn in een kookpan, (geen koperen of aluminium kookpot) voeg er suiker en de kruiden en specerijen aan toe.
Laat op een klein vuur sudderen om de suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Laat gedurende 5 min. goed doorkoken, laten afkoelen.
Rangschik de sjalotjes en knoflook in een pot, giet er de afgekoelde azijn over, dek af met een bord eventueel met een gewicht bovenop daar de sjalotjes en knoflook volldig bedekt moeten blijven met de azijn, sluit de pot. (daarvoor kan een pot in kunststof  in de zin van Tupperware met deksel worden gebruikt, het voornaamste is dat de sjalotjes en knoflook volledig bedekt blijven)
Laat 14 dagen trekken op een koele donkere en droge plaats.
Schik de sjalotjes en knoflook in de daarvoor voorziene glazen potten, terug volledig overgieten met de kruidenazijn, sluit af.


Rangschik de potten op een koele donkere en droge plaats  

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire