mercredi 11 mars 2015

Likeur van mandarijntjes



Benodigdheden
6 zesten van onbehandelde mandarijntjes
1 L fruitalcohol van 45°
300 g griessuiker
Sap van 4 mandarijntjes

Bereiding
De onbehandelde mandarijtjes wassen,  heeft u uitsluitend behandelde mandarijntjes deze dan met warme witte azijn borstelen (zie tips)
De schil met een dunschiller verwijderen, dit om het wit gedeelte te vermijden die een bittere smaak achterlaat.
De schil in fijne zesten snijden en  in een bokaal overbrengen. (weckpot)
Verwarm lichtjes het gefilterde sap van de mandarijntjes, neem van het vuur voeg er de suiker aan toe , laat deze oplossen en afkoelen.
Voeg het gesuikerde sap toe aan de fruitalcohol en zesten. Sluit de bokaal goed af.
Laat 3 weken op een koele plaats trekken, dagelijks de inhoud van de bokaal omroeren.


Filteren, op flessen trekken, afsluiten en koel bewaren, dien heel fris op

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire