mardi 28 juillet 2015

Confituur van aardbeien met vanille en kruidnagelen



Benodigdheden
1.100 kg aarbeien
800 g gries of kristalsuiker
Het merg van een halve vanillepeul
5 kruidnagelen
Sap van 1 citroen
4 g agar-agar 

Bereiding
Spoel vlug en voorzichtig de aardbeien onder koud stromend water, laten uitlekken. De grootste aardbeien halveren of vierendelen, daar ze tijdens de korte kooktijd zoveel mogelijk door suiker moeten verzadigd zijn.
De aardbeien in de confituurkookpot overbrengen, voeg er de suiker, vanillemerg met de geschraapte vanillepeul, kruidnagelen en het citroensap aan toe, voorzichtig alles mengen.
Op een zacht vuurtje laten sudderen om de suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Op een hoog vuur al roerend 7 min laten doorkoken.
Afschuimen,  voeg er de agar-agar aan toe, goed mengen en laat nog 1 min. doorkoken.

Breng de confituur in potten over, sluit af met een schroefdeksel, laat ze omgekeerd afkoelen. 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire