mardi 28 juillet 2015

Confituur van rabarber en frambozen



Benodigheden
600 g rabarber of 300 g sap (uitsluitend de stengels van de rabarber gebruiken daar het blad giftig is)
400 g frambozen
800 g gries of kristalsuiker
1 sap van citroen

Bereiding
Best de frambozen niet spoelen daar ze een deel van hun smaak zullen verliezen. Spoel de rabarberstelen in fris water, droog ze af en in stukken van 2 cm lengte snijden.
Breng de rabarber en frambozen over in de confituurkookpot, voeg er de suiker en citroensap aan toe.
Meng alles, laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen.
Breng gedurende 10 min op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren.
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen en de gewenste dikte nagaan. Heeft de confituur niet de gewenste dikte voeg er 2 g agar-agar aan toe. Laat nog 1 min doorkoken.


In potten overbrengen 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire