vendredi 25 septembre 2015

Gelei van witte aalbessen met bloemen van de hibiscus

 


Gelei van witte aalbessen is subtieler van smaak dan van rode aalbessen. Ik voeg er de bloemblaadjes van de hibiscus aan toe daar de kleur van de witte aalbes minder aantrekkelijk is.

Benodigheden
1.500 kg(1.500 L) sap van witte aalbessen
5 g gedroogde bloemblaadjes van hibiscus
800 g gries of kristalsuiker

Bereiding
Giet een beetje water in een kookpot, voeg er de aalbessen aan toe, alsook de hibiscus, afdekken en op een klein vuur de bessen laten barsten, de hibiscus zal het vocht kleuren.
Giet het sap van de aalbessen in de confituurkookpot, voeg er de suiker aan toe, goed mengen.
Laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen.
Breng op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren
Test vanaf 6 minuten kooktijd de gewenste dikte van de gelei.
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen.

In potten overbrengen

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire