samedi 6 février 2016

Confit van rode ui en cranberry’s



Benodigdheden
800 g rode uien of 600 g gepelde ui 
400 g gedroogde cranberry’s
250 g gries of kristal suiker
4 g jamaikaanse peperbolletjes geplet
2 kaneelpijpen
2,5 dL de vin rouge
Sap van 1 citroen

Bereiding
De uien pellen, snij de uien met de robot in zeer fijne schijfjes.
Stoom de uien gedurende 10 min.
Breng de wijn en de suiker over in een wijde kookpan, (geen koperen)
Laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen.
Voeg er de gestoomde uien alsook de specerijen en citroensap aan toe, meng alles.
Laat alles rustig 5 min sudderen, voeg er de cranberry’s aan toe, meng alles, blijf regelmatig roeren, De wijn volledig laten verdampen.

De kaneelpijpen verwijderen, de confit in potten overbrengen


Heel lekker bij ganzenleverpastei “foie d’oie” of pastei van patrijs of fazant

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire