jeudi 25 février 2016

Stoofpot van ossenstaart en vergeten groenten (6 pers)




Kook veschillende ossenstaarten .  De ossenstaarten ontdoen van vet, velletjes en beenderen. Het afgekoelde vlees op een plaat rangschikken en diepvriezen. Het ingevroren vlees in een doos of zak opbergen, en terug in de vriezer plaatsen. Ook de bouillon wordt in gevroren. ….Klaar voor vlug een etentje te bereiden

Benodigdheden
700 g ossenstaart vlees
½ ajuin
1 teentje knoflook
5 dL ossenstaart bouillon
peper & zout
2 blaadjes laurier en 1 takje tijm
2 koolrabi’s
3 oranje wortelen, 3 gele wortelen, 3 paarse wortelen,
2 pastinaken
3 peterselie wortelen
¼ van een knolselder
5 ratte aardappeltjes

Bereiding van de groenten:
De groenten wassen en schillen, alsook in stukken snijden. De groenten beetgaat stomen.
Bereiding van de osssenstaart, zie recept bouillon van ossenstaart  Préparation de la queue de bœuf ;voir recette queue de bœuf  Pel de ajuin en fijn hakken. Pel de knoflook en de kiem verwijderen; door de lookpers drukken.  De fijngehakte ajuin en knoflook zachtjes bakken in een soeplepel olie, het vlees bijvoegen, en lichtjes aanbakken.
Het gebakken vlees samen de bereidde groenten en kruiden in een kookpan met deksel gieten. 
« Déglacer » de kookpan met de bouillon, dit om de vleessappen te laten loskomen. Giet de bouillon over groenten en vlees, zodat alles onder de bouillon staat; eventueel bouillon bij gieten.  Dek de kookpot  af met z’n deksel .

Deze kookpot in een voorverwarmde oven op 135C° laten smoren, na 15 min. nagaan of de groenten gaar zijn.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire