dimanche 25 septembre 2016

Taart van kweepeer zoals « tarte tatin »



Benodigdheden
1 kg kweeperen
125 g boter + een beetje voor de kweeperen te bakken
150 g kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 snuifje zout
1 sp lepel water
Bladerdeeg klaar voor gebruik

Bereiding
De oven voorverwarmen Th 7 = 220°C

Wrijf het dons van de kweeperen, dan vierendelen, schillen, klokhuisjes, krontjes en steeltjes verwijderen.
Laat een beetje boter in een pannetje smelten, op klein vuur 4 min. de parten kwee aan beide kanten zachtjes bakken.
Rangschik de gebakken parten in een voorgeboterde tatinvorm, bestrooi met de vaniullesuiker.
Maak een karamel met de suiker en water, eenmaal de karamel amberkleurig de kookpan van het vuur nemen, boter en snuifje zout aan toevoegen,, goed mengen.
De caramel over de kweeperen verdelen.
Bedek met het bladerdeeg, de rand naar binnen drukken.
30 tot 35 min. in een voorverwarmde oven bakken, het deeg moet een diep goudbruine kleur hebben.

Na het bakken uit de vorm nemen:  plaats een iets grotere platte schaal op de bakvorm, draai vliegensvlug de taartvorm met schaal om (opgepast,  uw handen beschermen tegen verbranden, gebruik een handdoek of ovenhandschoenen) de taart warm of lauw opdienen , lekker met een bolletje vannilleijs . 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire