lundi 19 octobre 2015

Sorbet van gele tomaten en colombo



Dit recept bevat geen  toevoeging van eiwitten.
Benodigdheden
1 kg rijpe gele tomaten
5 g zout van Guérande
10 g fijngemalen,zwarte peperkorrels
1 mespunt colombo
1 klein teentje knoflook
20 g kristal of griessuiker
10 g groentebouillon in poedervorm (réformwinkel) of volgens uw smaak een beetje meer

Bereiding
De tomaten wassen en afdrogen. Het steeltje verwijderen, de tomaten vierendelen en ontpitten.
Het teentje knoflook pellen, de kiem verwijderen
Breng de versneden tomaten en knoflook over in de blender, alles pureren.
De puree door  een “chinois” (puntzeef) halen om pitten en velletjes te verwijderen. Vooraleer de tomaten te mixen kan men deze “monder” (zie tips) deze behandeling sluit de chinois uit.
Breng een kwart van de puree over in een kleine kookpot, voeg er alle andere benodigdheden aan toe, zet op een klein vuurtje zonder aan de kook te brengen, dit om de specerijen alsook de groentebouillon op te lossen.  Laat afkoelen, meng alles  goed met de overblijvende puree.

Schep de puree over in de ijsmachine, breng de sorbet over in een vrisbestendig bakje.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire