samedi 23 novembre 2013

Marmelade van kweeperen en vanille

Benodigdheden
1 kg vruchtvlees waarvan het sap werd  gewonnen
800 g gries of kristalsuiker
0.5 dL sap van kwee
De zaadjes van een ½ vanillepeul
sap van 1 citroen

Bereiding
Verwijder de klokhuizen en steeltjes van de gekookte kweeperen. Het vruchtvlees scheiden van de schil. Breng het vruchtvlees over in de passe vite met middelmatige zeef. Doe de puree in de confituurkookpot, voeg er de suiker, vanillezaadjes, sap van de kweeën en citroen aan toe, meng alles goed door elkaar. Laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen.
Gedurende 5 min. op een hoog vuur aan de kook houden, voorturend  roeren.
Afschuimen is normaal niet nodig daar er zich geen schuimlaag vormt. De dikte van de marmelade nazien.

In potten overbrengen

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire