vendredi 1 novembre 2013

Confituur van carambola en passievrucht


Benodigdheden
700 g rijpe caramboles
5 rijpe passievruchten
800 g gries of kristalsuiker
500 g (5 dL)sap appelsap ( basis voor gelei)
sap van 1 citroen

Bereiding
Was de caramboles en droog ze af,. Met de robot in fijne schijfjes snijden, dan een ¼ ervan ij brunoise versnijden ( heel kleine stukjes)
De passievruchten in twee snijden.
Breng het appelsap over in de confituurkookpot voeg de suiker en citroensap aan toevoegen laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen.
voeg de schijfjes en brunoise van decaramboles er aan toe Tijdens het koken regelmatig met de houten lepel op het linnen zakje drukken om de aroma van de munt vrij te geven.
Breng gedurende 5 min op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren.
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen. Voeg er de agar-agar aan toe en laat terug 2 min doorkoken. 

In potten overbrengen

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire