jeudi 7 novembre 2013

Recept kweepasta van Nicole en de kweeên van Régis

Ik was bij Françoise en Régis om foto’s van hun kweeboom te nemen. Op het onverwachts genoot ik bij hen van een lekkere kweepasta. Ik ben thuisgekomen met een mandje kweeperen en het recept van de buurvrouw Nicole op zak. Dit recept wil ik met jullie delen, op deze basis kan men er ook specerijen aan toevoegen. 

Benodigheden
1 kg keeperen of kweeappels
1 appel
800g griessuiker
1/2 glas water, (1 dl)

Bereiding
Verwijder met een handdoek de donslaag van de kweeën. Was de appel en de kweeën, droog ze af. Vierendeel de kweeën en de appel, ontdoe ze van hun steeltjes, kroontjes, en pitten deze stopt men in een neteldoekzakje.Breng de partjes vruchten over in de “snelkookpan” voeg er de suiker en water aan toe, alles heel goed mengen, het neteldoekje er aan toevoegen. Sluit de snelkookpan, vanaf het ogenblik dat het ventiel begint te sissen 7 min laten koken De snelkookpan pas openen als alle druk weg is (geen stoom meer te zien) Het is normaal dat er zich veel vocht heeft gevormd. Het netelzakje verwijderen.

De gekookte  massa in de passe vite doen, grove zeef, eventueel daarna fijne zeef. Daarna de pasta in een lichtjes ingevette rechthoekige of vierkante schaal met boord overbrengen, gelijkmatig uitstrijken, laten uitdrogen op kamertemperatuur. Daarna in blokjes versnijden, eventueel in kristalsuiker wentelen en in een afgesloten metalen doos opbergen.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire