mardi 10 décembre 2013

Chutney van mango



Benodigdheden
1.200 kg rijpe mango’s of 1 kg vruchtvlees
250 g gries of kristalsuiker
30 g brunoise (heel klein versneden) van gember of geraspt
1 piment d’oiseau dit zijn héél kleine rode pepertjes9 kruidnagelen
9 kruidnagelen
10 zwarte peperbolle grof gemalen
35 cL honingazijn
sap van 1 citroen

Bereiding
Schil de mango’s, verwijder pitten, het vruchtvlees Versnijd het vruchtvlees in “macédoine” (blokjes van 1cm/1cm)
Breng de macédoine en alle ingrediënten over in een kookpot. Op een zacht vuurtje laten sudderen om de suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Breng op een middelmatig vuur aan de kook om het vocht in te koken tot jamdikte, dit is ongeveer  20 min, regelmatig roeren.

Doe de chutney in glazen potten, draai ze om en laat afkoelen

Dien op met in de oven gebakken kip

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire