mercredi 11 décembre 2013

Kweepasta met gekonfijte zeste



Benodigheden
1 kg keeperen of kweeappels
100 g gekonfijte zeste van sinaasappel
800 g griessuiker
1/2 glas water, (1 dL)

Bereiding

Verwijder met een handdoek de donslaag van de kweeën. Was de kweeën, droog ze af. Vierendeel de kweeën, ontdoe ze van hun steeltjes, kroontjes, en pitten deze stopt men in een neteldoekje.Breng de partjes vruchten over in de “snelkookpan” voeg er de suiker en water aan toe, alles heel goed mengen, het neteldoekje er aan toevoegen. Sluit de snelkookpan, vanaf het ogenblik dat het ventiel begint te sissen 7 min laten koken. De zeste van sinaasappels in kleine blokjes versnijden, aan de kant houden. De snelkookpan pas openen als alle druk weg is (geen stoom meer te zien) Het is normaal dat er zich veel vocht heeft gevormd. Het netelzakje verwijderen. De gekookte massa, in de passe vite doen, grove zeef, eventueel daarna fijne zeef. De pasta in een slakom overbrengen, voeg er de versneden zeste van sinaasappels aan toe, voorzichtig door de pasta mengen. Daarna de pasta met zeste in een lichtjes ingevette rechthoekige of vierkante schaal met boord overbrengen, gelijkmatig uitstrijken, laten uitdrogen op kamertemperatuur. Daarna in blokjes versnijden, eventueel in kristalsuiker wentelen en in een afgesloten metalen doos opbergen.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire