mercredi 11 décembre 2013

Peren zoetzuur



Benodigdheden
1.300 kg niet te rijpe stoofperen of 1 kg vruchtvlees
1.500 kg gries of kristalsuikersuiker
1 L azijn (witte)
4 g (afgestreken koffielepel) gemberpoeder
10 g brunoise van verse gember (fijngesneden)
5 kaneelpijpen
6 fijngestampte jamaïcaanse peperbollen
Fijngestampte zaadjes van 3 kardemomzaaddoosjes

Bereiding
Giet de azijn en de suiker in een kookpot, zet op een klein vuur om de suiker op te lossen.
Voeg er de specerijen aan toe, laat nog 3 min sudderen.
Ondertussen de peren schillen, ze volgens hun grote in 2 of 4 versnijden (zodat ze ongeveer dezelfde grote hebben) steeltjes, klokhuizen en kroontjes verwijderen.
Doe de partjes peer in de siroop, laat 3 min heel zachtjes doorkoken.
Haal de peren eruit, leg ze in glazen potten. Laat de siroop nog 5 min verkoken, giet dan kokend over de peren, zodat ze volledig overdekt zijn, Laat alvorens de potten te sluiten, alles goed afkoelen.

Op een koel, donkere en droge plaats bewaren.
Minstens 3 weken laten rusten.


Lekker bij rouwe ham, boeren en wild pastei of koud vlees. 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire