dimanche 22 décembre 2013

Confituur van sinaasappels met kerstsfeer



Benodigdheden
1.300 kg onbespoten sinaasappels of 1 kg vruchtvlees
De voorgekookte fijngesneden “zeste”schil van 1 sinaasappel
50 g grof gehakte licht geroosterde amandelen
50 g pijnboompitten
800 g gries of kristalsuiker
1 g (mespunt) kaneelpoeder
2 steranijs
5 kruidnagelen
7 geplette zaadjes van koriander, lichtjes roosteren
Sap van 2 citroenen
4 g agar-agar

Bereiding
Schil de sinaasappels met een dunschiller, de schil in fijne “zeste” versnijden en voorkoken (zie tips)
Breng de amandelen over in kokend water, laat eventjes zachtjes doorkoken tot het vlies zwelt, neem ze uit het kokend water, breng ze over in een handdoek en wrijf krachtig over de amandelen, om het vlies te verwijderen, de amandelen lichtjes roosteren.
De witte dikke huid van de sinaasappelen verwijderen, de vruchten in twee snijden, ontpitten en met de robot in fijne  plakjes versnijden.,breng deze over in de confituurkookpot, voeg er de suiker, de zeste , specerijen en het sap van de citroenen aan toe, voorzichtig mengen. Laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen.
.Gedurende  6 min. op een hoog vuur aan de kook houden, regelmatig roeren. Voeg de amandelen en pijnboompitten aan toe, regelmatig roeren. nog 1 min aan de kook brengen.
 Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen.
Voeg er de agar-agar aan toe, laat terug 2 min doorkoken.


In potten overbrengen

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire